TRAINING: BEWUST BEGELEIDEN

Bewuste begeleiding van hoog gevoelige kinderen

Een training voor ouders en begeleiders (verzorgers, leerkrachten, leidsters, pedagogisch medewerkers, gastouders enz.) van hoog sensitieve kinderen. Min of meer een vervolg op de presentatie over hoog sensitieve kinderen. Deze training staat geheel in het teken van de omgang met hoog sensitieve kinderen en alle aspecten die daarbij kunnen komen kijken. Overigens is deze training een mooie aanvulling voor iedereen die met kinderen omgaat. Of het nu “HSK’s” zijn of niet.

Deze training richt zich op kinderen tot de middelbare schoolleeftijd.

Deze training bestaat uit vier bijeenkomsten van 2 á 2,5 uur per keer. Vier interactieve avonden die veel kunnen brengen wanneer je vragen hebt over het gevoelige kind. Onderwerpen die aan de orde komen: onbegrepen gedrag, hoog sensitiviteit in het algemeen, kleurrijk en beeldend denken, emotioneel versus rationeel reageren, in de klas, aandachtig opvoeden, communicatie met het kind, enz. Hoe laat je kinderen aarden en hoe voorkom je of verhelp je angstig en gestrest gedrag?

Tijdens deze informele, laagdrempelige training leer je een positieve en bewuste omgang met (gevoelige) kinderen te hanteren.

Je ontvangt een map vol trainingsmateriaal tijdens de bijeenkomsten. Na afloop ontvang je uiteraard een bewijs van deelname. Er is tijdens deze training voldoende ruimte om vragen te stellen, ervaringen met elkaar te delen en situaties in te brengen. Er wordt dan ook veel herkenning bij elkaar gevonden

De groep bestaat uit maximaal twaalf personen en gaat door bij een aanmelding van minimaal vier deelnemers.

Voorop staat dat er een ongedwongen sfeer is; laagdrempeligheid is hier belangrijk en iedereen kan en mag meedoen. Geen enkele vraag is gek of raar en we respecteren iedereen in zijn / haar eigen beleving, ervaring en mening.

 

Start: Woensdag, 20 en 27 november, vervolgens 4 en 11 december

Tijden: 19.30 tot 22.00 uur

Kosten: € 165,- p.p. (incl. btw)

Aanmelden: mail aan: info@wenscoaching.nl of bel met: 0252-750655