Huiskamergesprekken / intervisie bijeenkomsten 2019/2020

Voor 2019 staan de volgende intervisie- / huiskamergesprekken op de planning voor onze gastouders:
* Dinsdag, 16 april
* Donderdag, 2 mei
* Woensdag, 5 juni
* Dinsdag, 2 juli
* Maandag, 9 september
* Donderdag, 10 oktober
* Dinsdag 5 november
* Donderdag 19 maart 2020

In augustus zal geen intervisie plaatsvinden in verband met de zomervakantie en andere activiteiten. Ook in december wordt er geen gepland vanwege drukke werkzaamheden in die periode én natuurlijk vanwege de feestdagen.

Intervisie

Het huiskamergesprek wordt tegenwoordig Intervisie genoemd. Gedurende het jaar door staan er altijd diverse intervisie avonden voor gastouders gepland.

Deze bijeenkomsten worden georganiseerd voor kleine groepjes gastouders. Met elkaar bepalen we steeds één onderwerp dat de gastouderopvang in de praktijk betreft. Je kunt zelf vooraf nadenken over een onderwerp dat jou aanspreekt. Wat kom je tegen en waarover wil je even met elkaar sparren? Is er een probleem, een uitdaging, een dilemma?

Er zijn vele vormen van intervisie te bedenken. Maar meestal zullen we gebruik maken van de zogenaamde ‘Incidentmethode’. Dat gaat zo: Nadat een onderwerp is gekozen krijgt de ‘probleeminbrenger’, zoals we je dan noemen, de tijd om uit te leggen wat precies de situatie is en welke vraag daar aan vast zit. In de volgende ronde krijgt iedereen de kans je vragen te stellen. Zo wordt jouw onderwerp steeds duidelijker voor alle partijen. Daarna is er een ronde om je adviezen te geven. Aan het eind van het gesprek kun jij laten weten wat je aan deze inzichten hebt gehad en welk advies door jou het meest waardevol wordt bevonden.

Per avond kunnen we maximaal twee onderwerpen behandelen.

De praktijk leert dat deelnemers het erg prettig en nuttig vinden dat een onderwerp zo op deze wijze wordt uitgediept. Ook als je geen ‘probleeminbrenger’ bent maar deelnemer, is deze bijeenkomst heel leerzaam. Het betreft altijd een onderwerp uit jouw vakgebied waardoor het altijd aansluit bij hoe jij invulling geeft aan jouw opvang.


We starten altijd om 19.30 uur en het duurt tot ongeveer 21.00 uur.

Deelname is gratis én je ontvangt een bewijs van deelname.

Adres: Vennestraat 16, 2161 LE te Lisse

Laat je even weten of je erbij bent? Bel of mail: 0252-750655 /

Tijdens deze bijeenkomsten worden GEEN namen genoemd. Wendy ziet er op toe dat tijdens alle intervisiebijeenkomsten eventuele ervaringen anoniem en discreet worden besproken.