EHBO kinderen

Eerste Hulp Aan Kinderen verplicht? 
Als erkend gastouder ben je verplicht in het bezit te zijn van een geldig certificaat EHAK (Eerste Hulp Aan Kinderen). Dit dient jaarlijks bijgeschoold te worden. Ook al zijn de diploma’s van het Oranje Kruis twee jaar geldig; er wordt van je verwacht dat je jaarlijks bijschoolt.

Wij werken samen met mevrouw Jos Martin van EHBO4Kids. Zij verzorgt al sinds een flink aantal jaren naar alle tevredenheid alle bijscholingen voor onze gastouders.

Bijscholingen?
Nadat je het diploma hebt behaald kun je de jaarlijkse bijscholing via ons bureau volgen. Jaarlijks bieden wij bijscholingen aan op diverse data verspreid over het jaar.

Hoe lang duurt de cursus?
De (eerste) volledige cursus EHAK neemt twee dagdelen van je tijd in beslag, plus natuurlijk de voorbereiding. Deze cursus behelst zowel theorie als praktijk onderdelen. De cursus wordt afgesloten met een toets. Heb je het diploma Eerste Hulp Aan Kinderen behaald, dan dien je deze jaarlijks bij te scholen. De jaarlijkse bijscholing duurt een halve dag.

BHV?
BHV (bedrijfshulpverlening) is niet geldig en vervangt niet het diploma van EHAK.
Je krijgt dan ook geen vrijstelling als je BHV hebt gevolgd.

Geen gastouder en toch meedoen? 
Partners, vraagouders en andere belangstellenden kunnen de cursus Eerste Hulp Aan Kinderen ook bijwonen.

Kosten?
Voor een overzicht van de kosten verwijzen wij je naar mevrouw Jos Martin van EHBO4Kids. Wanneer je met ons bureau samenwerkt is het handig dit te vermelden gezien je dan een fikse korting ontvangt.

Welk certificaat is geldig?
Eerste Hulp aan kinderen van het Oranje Kruis;
* Spoedeisende Hulpverlening bij Slachtoffers (SEHSO) van NedCert;
* Acute Zorg bij kinderen van NIKTA;
* Acute Zorgverlener Module Kind en Omgeving van NIKTA
* Eerstehulpverlener van NIKTA;
* Spoedeisende Hulpverlening bij Kinderen (SEHBK) van NedCert;
* Basis Eerstehulpverlener-LPEV met de aantekening Eerste hulp aan Kinderen van Stichting LPEV;
* Eerste Hulp aan Baby’s en Kinderen van het Nederlandse Rode Kruis;
* Eerste Hulp bij werken met kinderen van het Nederlands Instituut voor Bedrijfshulpverlening.

Echter, alleen voor diploma’s die volgens de richtlijnen van het Oranje Kruis zijn behaald bieden wij de bijscholingen.

Van andere aanbieder naar Oranje Kruis?
Wanneer je jouw huidige diploma wilt laten omzetten naar een diploma van het Oranje Kruis dan kan dat. Dan dien je de scholing alsnog wel af te sluiten met een toets. Geef dit tijdig aan bij Jos Martin van EHB4Kids, dan houdt zij hier rekening mee.

Geen cursus?
Startende gastouders die een cursus EHAK willen volgen in een periode dat Wen’s er nog geen gepland heeft staan, kunnen zelf op zoek gaan naar een andere aanbieder. Indien gewenst, helpt Wen’s daarbij. Jos Martin van EHBO4Kids verzorgt ook op veel andere locaties (bij)scholingen.

Vergoeding via Zorgverzekeraar?
Veel zorgverzekeraars vergoeden (een deel van) deze cursus! De hoogte van de vergoeding die je krijgt van de zorgverzekeraar is afhankelijk van bij welke zorgverzekeraar je bent aangesloten en de poliskeuze die je hebt gemaakt. Informeer hiervoor bij de zorgverzekering.

EHBO4Kids?
Voor meer informatie over mevrouw Jos Martin van EHBO4Kids en voor informatie over bijscholingen elders dan in Lisse, zie haar website: EHBO4Kids

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.