Gastouderopvang is een erkende, professionele vorm van kinderopvang voor kinderen van 0 tot 13 jaar (tot aan de start van de basisschool). Wen’s Gastouderbureau bemiddelt tussen ouders die kinderopvang zoeken voor hun kind(eren) en gastouders die deze opvang bieden. Gastouderopvang wordt meestal verzorgd bij de gastouder thuis maar er bestaat ook een zogenaamde ‘nanny-constructie’ waarbij de gastouder bij het gezin thuis de opvang van de kinderen verzorgt.

Ons uitgangspunt is dat ouders met een gerust hart en een prettig gevoel naar hun werk kunnen gaan. Dit kan alleen als het allerbelangrijkste in hun leven, de kinderen, zich prettig en veilig voelen bij de opvang en er dus graag naar toe gaan. Wij helpen je daar graag bij!

Gastouderopvang is altijd kleinschalig en huiselijk. De gastouder mag maximaal zes kinderen tegelijk opvangen. Wij werken alleen met erkende, LRKP geregistreerde gastouders. Dat betekent dat ‘onze’ gastouders aan alle eisen die de Wet Kinderopvang stelt voldoen. LRKP staat voor Landelijk Register Kinderopvang en Peuterspeelzalen.

Ook voor gastouderopvang kan kinderopvangtoeslag aangevraagd worden.

 

Gastouderopvang kent veel voordelen want gastouderopvang:
– is flexibel, per uur af te spreken, geheel afgestemd op de persoonlijke situatie;
– vindt plaats in huiselijke sfeer;
– is altijd kleinschalig;
– is betrokken en gericht op het unieke kind;
– wordt altijd door dezelfde persoon verzorgd;
– is deskundig; wij werken alleen met gediplomeerde gastouders;
– zorgt er voor dat kinderen minder vaak ziek zijn zo blijkt uit onderzoek;
– is betaalbaar

Alle gastouders zijn in het bezit van een relevant diploma, een EHBO diploma (en scholen dit jaarlijks bij) en hebben een Verklaring Omtrent Gedrag waarmee zij onder continue screening staan. Zij staan onder controle van de GGD en zijn geregistreerd in het Landelijk Register Kinderopvang en Peuterspeelzalen. Ook ons bureau controleert de GGD. Je treft de rapportages van de GGD hier. Voor meer informatie kun je altijd vrijblijvend bij ons terecht. Informeer gerust eens naar de mogelijkheden.