Kinderopvangtoeslag

Wen’s Gastouderbureau is ToeslagenDienstverlener van de Belastingdienst.

Daar waar het gaat om kinderopvangtoeslag hebben wij een kort lijntje met de Belastingdienst. Hiervoor is een overeenkomst aangegaan tussen Wen’s Gastouderbureau en de Belastingdienst Toeslagen.

JA! OOK GASTOUDEROPVANG IS EEN ERKENDE VORM VAN KINDEROPVANG WAARVOOR JE KINDEROPVANGTOESLAG KUNT AANVRAGEN!

Wat is kinderopvangtoeslag?
Kinderopvangtoeslag is een vergoeding die je ontvangt van de belastingdienst voor de kosten die je maakt voor de kinderopvang. Je krijgt nooit alle kosten van de kinderopvang terug maar meestal wel een flink deel er van.

Wanneer kom je voor kinderopvangtoeslag in aanmerking?
Ouders moeten geld verdienen door te werken: binnen een eigen onderneming, in loondienst of als bijverdiensten. Er moet opvang-geld betaald worden aan een gastouder (of kindercentrum) die aan de eisen voldoet en dus staat ingeschreven in het LRK: Landelijk Register Kinderopvang.
Nog steeds verwachten veel mensen niet in aanmerking te komen voor kinderopvangtoeslag. Toch is het vaak zeer de moeite waard dit goed na te gaan. In de meeste gevallen heb je toch recht op kinderopvangtoeslag. Ook ouders die een re-integratietraject volgen of studeren hebben recht op kinderopvangtoeslag. Voor meer informatie hierover kun je de website van de belastingdienst raadplegen: www.toeslagen.nl.

Hoeveel kinderopvangtoeslag kun je krijgen?
Kinderopvangtoeslag is inkomensafhankelijk. Dat betekent dat de hoogte van de toeslag afhangt van je inkomen. Hoe lager je inkomen hoe hoger de toeslag.

Voor hoeveel uur kan ik kinderopvangtoeslag aanvragen?
Sinds 2012 is kinderopvangtoeslag ook arbeidsurengerelateerd. Dat betekent dat je de toeslag kunt aanvragen voor een maximaal aantal uren uitgaande van de minst werkende ouder. Voor schoolgaande kinderen mag je voor 70% van het aantal uur dat de minst werkende ouder werkt, kinderopvangtoeslag aanvragen (dus werk je 10 uur per week mag je voor een schoolgaand kind voor maximaal 7 uur per week kinderopvangtoeslag aanvragen). Voor kinderen tot vier jaar, mag je voor 140% van het aantal uur dat de minst werkende ouder werkt, toeslag aanvragen (dus werk je 10 uur per week, mag je voor een kind dat nog niet naar school gaat, 14 uur kinderopvangtoeslag aanvragen).

Neem gerust contact met ons op wanneer je vragen hieromtrent hebt.

Voor meer informatie over kinderopvangtoeslag kun je het beste deze site raadplegen: www.toeslagen.nl