Jaarlijks verplichte training voor gastouders over de Meldcode Huiselijk Geweld en Kindermishandeling 2020 over de werkwijze in 2021

Eens per jaar organiseren wij een verplichte bijeenkomst voor gastouders. Alle andere bijeenkomsten die wij in de planning zetten, zijn geheel vrijwillig / vrijblijvend. Echter, de Meldcode is een dusdanig belangrijk onderdeel van ons werk, dat wij deze training verplicht stellen voor de actief bij ons aangesloten gastouders.

Wendy Vrijburg, houder van het gastouderbureau, is aandachtsfunctionaris binnen de Meldcode en heeft deze training gemaakt. Het betreft een basistraining.

Normaliter bieden wij deze training meerdere avonden aan, aan het einde van het jaar. De bijeenkomsten worden dan georganiseerd aan de Vennestraat 16 in Lisse. Vanwege corona hebben wij deze training digitaal gemaakt. Hiervoor zijn een reeks korte filmpjes opgenomen. Nadat je alle filmpjes hebt bekeken is het de bedoeling dat je een vragenlijst invult. Een soort toetsje als afsluiting om te laten zien dat je daadwerkelijk iets van de filmpjes hebt opgestoken. De antwoorden bereiken ons per mail. Deze worden nagekeken door Wendy zelf en je ontvangt bij een goede uitslag een bewijs van deelname. Mocht je veel fouten hebben gemaakt dan maken we graag een afspraak met je om de Meldcode persoonlijk nog eens met elkaar door te nemen.

Op deze manier kun je de training vanuit je luie stoel volgen op een moment dat het voor jou het beste uitkomt.